Пострадалите са с пукнати глави и са откарани в болница

Напрежението в Пловдив ескалира  към обяд, но към 16 часа ситуацията е привидно спокойна. Петима души са ранени – трима мъже, едно момиче и една жена, по време на протеста в защита на Куршум джамия в Карлово, която на първа инстанция беше присъдена на главното мюфтийство. Те са с пукнати глави и са откарани в болница. 

 

Жената е била и ограбена, работела е в будка, край която са минали протестиращите. Има арестувани - всички са футболни фенове и броят им е поне 20. 

 

Демонстрацията излезе извън контрол и се стигна до напрежение и сблъсъци с полицията. Това се случи на централния булевард в Пловдив, на който се намира офисът на ДПС. Протестиращите се опитаха да нападнат офиса на ДПС. Те пробиха полицейския кордон, нападнаха и разграбиха будка на известна марка. 

 

Сурови кадри от обстановката в ПловдивПреди това протестиращите обсадиха турското посолство. Те се стекоха и към сградата на полицията, за да искат сметка защо има задържани.

 

Част от центъра е блокиран.

 

От партия „Атака” се разграничиха от протеста в Пловдив, въпреки че техни представители участваха в него. Според Волен Сидеров протестът е бил опорочен, а агитките били платени провокатори на ГЕРБ. Националистите заявиха, че ще търсят отговорност от вътрешния министър Цветлин Йовчев защо полицията не е предприела никакви действия, докато представител на „Атака” е бил нападнат от двама протестиращи пред очите на полицаите.

 

Атмосфера от случващото се гледайте и в Новините на Нова в 19 и 23.30 часа.

 

Репортер: Благой Бекриев