Трупът на 29-годишната жертва бил намерен в петък във водите на река Заале

Полицията в германския град Хале Заале, недалеч от Лайпциг, разследва убийство на млада жена, за която местните медии съобщават, че е българка. Трупът на 29-годишната жертва бил намерен в петък във водите на река Заале, чието корито криминалистите претърсвали от сряда.

 

Студентката, за която германските власти твърдят, че са идентифицирали, е учила Стопанско управление в университета „Мартин Лутер”, съобщава в-к „Мителдойче цайтунк”. Разследващите са установили, че българката е била удушена. От прокуратурата обаче не потвърдиха дали е имало сексуално насилие.

 

Полицаите не са установили все още местопрестъплението. Предполагат обаче, че убийството не е станало на мястото, където е открито тялото – до речния бряг в района на Нойверк.

 

В момента следователите разпитват живущите в общежитието, където е била квартирата на убитата. Показанията, които са събрали, обаче не са много заради семестриалната ваканция в момента.

 

ДНК-експертиза трябва да потвърди самоличността на студентката, която била разпозната, включително от колега в университета, след като криминалистите публикували нейна снимка. Младата жена е имала петима съквартиранти, но малко познати сред останалите студенти в общежитието.