Нападателите са били въоръжени с автоматично оръжие

Банков клон в столичния кв. „Хаджи Димитър” стана обект на опит за обир тази сутрин, съобщиха за Новините на Нова от МВР.

 

По първоначална информация двама или трима маскирани мъже са нахлули в офиса, минути след отварянето му. Той се намира на ул. „Дончо Ватах” 28 – 30.

 

Нападателите са били въоръжени с автоматично оръжие, вероятно автомат „Калашников”.

 

По непотвърдена информация един от охранителите на клона е ранен. Бил е ударен с приклад в главата и е откаран в болница.

 

Към момента не е ясно дали обирът е бил успешен за извършителите, тъй като служителите са реагирали бързо и са задействали паник-бутон.

 

Няма данни за липсващи сумиРайонът е отцепен от полицията. Банковият офис се намира в близост до голям супермаркет.

 

„Все още няма информация за липсващи суми и други ценности”, каза пред Нова ТВ управителят на банката Васил Христов, който успокои вложителите, че активите са застраховани.  

 

"Всички мерки за сигурност са спазени. Бандитите са влезли през входната врата, която най-вероятно са разбили", добави представителят на финансовата институция. „Сутрин в банката не се държат наличности. Предполагам, че нападателите са искали да уцелят момента, в който се доставя инкасовата пратка в началото на деня”, добави Христов.

 

Следствените действия продължават и в момента. Следователите все още не са влезли в клона.

 

Подробности за банковия обир ще научите от видеото, както и в емисиите Новини в 13.