Антоанета Първанова бе задържана за 72 часа и е с мярка за неотклонение "подписка"

Прокуратурата няма да иска от съд постоянен арест за служителката, която бе уличена в изнасяне на класифицирана информация от службата за подслушванията.

 

Наблюдаващият прокурор няма да поиска мярка "задържането под стража", тъй като не са установени доказателства, че има опасност да се укрие, съобщи говорителката на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова, цитирана от БГНЕС.

 

Антоанета Първанова бе задържана за 72 часа и сега е с мярка за неотклонение "подписка". 50-годишната служителка на ДАТО бе обвинена, че давала сведения на външни лица за това дали телефоните им се послушват срещу заплащане. Според държавното обвинение става въпрос за нерегламентиран достъп до информация, свързана с прилагането на специални разузнавателни средства (СРС).

 

Стана ясно, че някои от клиентите на Първанова са заплащали нещо като месечен абонамент за проверките. Сумите са били от 500 до 3 000 лева. Сред обслужваните лица няма политици.

 

Освен “къртицата” в новосформираната агенция за СРС-тата, бяха задържани нейният зет, изпълнявал ролята на посредник и двама от абонатите й.