Председателят на „Евророма” отрече слуховете за купуване на ромски гласове в Самоков

БСП изтеглиха два милиона лева заем от банки за да направят предизборната си кампания. Сега ги изплащат от партийната си субсидия. Няма по-стисната партия от БСП”, каза в студиото на „Здравей, България” председателят на „Евророма” Цветелин Кънчев.

 

След разследване на Марин Николов стана ясно, че в Самоков има съмнения за купуване на ромски гласове чрез пускане на безплатен ток в един от кварталите. В репортаж на Вероника Димитрова пък се появиха спекулации, че старото положение ще бъде върнато с предизборна цел.

 

Председателят на партията призова Александър Методиев, познат като Бат Сали, да отговори на няколко въпроса: „От 2009 до 2013 година колко пъти е посещавал сградата на МВР? И разписал ли е през 2011 година финансов документ, с който се задължава към представител на партия ГЕРБ? Лице, което е обвинявано за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изпълнява ли функцията на негов сътрудник в парламента?”, пита Кънчев, като добави, че докато е бил в ареста, Цветан Цветанов е искал да сложи на неговото място Методиев.

 

За пореден път се уверявам, че най-големият проблем на ромската общност е неграмотността. Ако се върнете назад в годините ще видите, че в Самоков „Евророма” си има достатъчно влияние. Членски карти на партията се издават в цялата страна, но те не важат за безплатен ток. Получава се недоразумение. Няма две групи, има само една, която иска да запази статуквото. Общинските съветници на „Евророма” в Самоков направиха декларация, че застават зад инициативата на кмета. За първи път от много години там има кмет, който иска да спре незаконното ползване на ток”, добави той, като обясни повече за идеите на енергоразпределителните дружества, с които трябва да се справят с проблема.

 

Целия разговор с Цветелин Кънчев гледайте във видеото.