Младежът нападна с нож 20-годишно момиче в София при опит за грабеж

12 години затвор за Салахедин Бин Аладин, който нападна с нож в центъра на София 20-годишната студентка Виктория Христова. Младежът трябва да заплати и 35 000 лева кръвнина на пострадалата, както и разноските по делото в размер на 4 241 лева. 

 

Алжирецът получи присъдата си, след като се призна за виновен за всички престъпления, за които беше обвинен -  пет грабежа и опит за убийство на Виктория. Прокуратурата поиска между 15 и 20 години затвор, но тъй като Бин Аладин се призна за виновен, присъдата автоматично се намалява с една трета. 

 

В съдебна зала Бин Аладин обяви, че съжалява и се извинява на пострадалите като се оправда, че е беден и нещастен и затова е обрал и наръгал Виктория и останалите си жертви. 

 

Неговият съучастник Александър Стоянов, който му помагал да се укрие в две квартири в София и Пловдив, получи 1,4 г. условна присъда.

 

Прокуратурата и жертвите отказаха коментар, а утре в Софийския градски съд тръгва второ дело срещу Аладин за опит за убийство на млад мъж.

 

Салахедин Бин Аладин беше задържан при опит да напусне България през гръцката граница през ноември миналата година. Той беше издирван заради нападението над 20-годишната Виктория в денонощен магазин на улица "Пиротска" в София. По време на нощна смяна момичето видяло, че чужденецът се опитва да вземе нещо от магазина, опитала се да го спре и той я наръгал. 

 

 

Първоначално Бин Аладин беше задържан само за нападението над Христова, но в процеса на разследването стана ясно, че е обрал още четирима души. Една от жертвите му е възрастна дама, която Бин Аладин опитал да заколи. От нея алжирецът отмъкнал дамска чанта с мобилен телефон и 230 лева.