Собственикът на „Левски” е провел предварителен разговор с треньора на „Черно море”

В резултат от срещата с феновете, собственикът на „Левски” Тодор Батков призна, че е отправил покана към легендата Георги Иванов - Гонзо да се върне и да работи отново в „синия“ клуб. Адвокатът каза, че е разговарял два пъти с бившия спортен директор и бившия треньор на клуба, който му дал принципното си съгласие.

 

Настоящият треньор на „Черно море” трябва да замести Христо Йовов като спортно-технически директор. Появиха се и спекулации, че на мястото на Тони Здравков може да застане бившият играч на „сините” Седрик Бардон.

 

Тодор Батков е провел разговори с Георги Иванов, а днес адвокатът е разговарял с шефовете на варненския клуб. По информация на gong.bg на среднощната среща между Батков и феновете последните са поискали от него да гарантира, че ще даде цялата спортно-техническа власт в ръцете на Георги Иванов. Припомняме, че именно заради това, че не разполагаше с такива правомощия, от "Левски" си тръгна Христо Йовов.

 

Самият Георги Иванов каза, че е провел разговори с Тодор Батков, като вече двете ръководства трябва да решат как ще се процедира. „Говорили сме за главен мениджър. Сега е малко комплицирана ситуацията, защото влизаме в плейофи и наистина няма да ми е много приятно, ако трябва да си тръгна от "Черно море", но сърцето ми е в "Левски". Моето решение, ще бъде окончателно след като се видя с хората от "Черно море". Знам че това е неприятна ситуация и двата тима, никой не може да мисли за предстоящите си мачове. Все още не мога да коментирам "Левски", заяви Гонзо по адрес на слуховете, че се завръща в "Левски".

 

В същото време твърденията, че Гонзо ще е новият треньор на "Левски" се приемат с усмивка от ръководителите в „Черно море”, според които с подобен ход се цели успокояване на страстите в „Левски” и дестабилизация във варненския клуб и разконцетриране на „моряците”. Още повече, че двата тима са преки конкуренти в първата седмица.

 

На „Тича” имат дългосрочни планове с Георги Иванов, за което доказателство е подновяването на неговия договор през декември. Според кулоарната информация в "Черно море" ще гонят максимално предно класиране, въпреки че официално не афишираха подобни цели. Не е случаен фактът, че в последния момент се подсилиха с две нови попълнения - Димо Атанасов и Валери Домовчийски.

 

Старши треньорът на „Левски” Антони Здравков пък ще запази поста си и ще тренира отбора до мача с ЦСКА. Той ще бъде начело на „сините“ в събота, когато е вечното дерби.

 

Негов помощник ще бъде Елин Топузаков, който също запазва позицията си в отбора. Липсващ ще е Мариян Христов, който бе освободен. Собственикът на акции в "Левски" Тодор Батков отказа да коментира каква ще е съдбата на Тони Здравков след дербито.