Температурите ще са сравнително ниски

Във вторник валежите от дъжд и сняг ще спрат, а следобед на много места ще има и слънчеви часове.

 

Денят ще започне с облаци. Над крайните южни части от страната все още ще превалява сняг, който до обед ще спре. Около и след пладне от север на юг и облаците ще се разкъсват и намаляват, с което ще се сложи край на зимната обстановка у нас. Северният вятър също ще отслабне чувствително, като по-силен ще се задържи само в Източна България.

 

Температурите и утре ще са сравнително ниски. Минималните ще са между минус 2 и плюс 3 градуса. През деня показанията на термометрите ще достигат интервала от 5 до 10 градуса, в крайните северни райони до 11-12.

 

В сряда ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има сутринта над югоизточните райони, а следобед над Черноморието. Вятърът ще отслабне и повишението на температурите ще продължи. 

 

В четвъртък и петък ще остане предимно слънчево. Сутрин обаче ще е доста студено и ще има условия за слани и краткотрайни мъгли. 

 

Подобно ще бъде времето и в събота, когато се очакват максимални до 17 - 18 градуса. В неделя облаците ще се увеличат и на много места ще има краткотрайни дъждове. Температурите ще се понижат.

 

Още за времето вижте на Sinoptik.bg. Пътната обстановка следете на живо на  Kamerite.bg.