Междувременно всички служители на дружеството излизат на протест

Двама служители на „Напоителни системи” - Плевен обявиха гладна стачка в знак на протест срещу това, че не са получавали заплатата си от три месеца. Междувременно всички служители на дружеството излизат на протест днес, 13-и март. 
 
Петър Стоянов се решава за втори път на гладна стачка, след като миналата година отново имаше забавяне на изработени заплати. Сега служителят гладува вече четвърти ден. 
 
„Чувствам се все още добре, надявам се, че ще получим някакъв положителен резултат. Колкото по-скоро – толкова по-добре. Имам си и съмишленик вече”, обясни мъжът пред „Здравей, България”.
 
Към неговия протестен акт от днес се присъедини и колегата му Цветан.
 
Изп. директор на ”Напоителни системи” коментира проблема„Без пари се живее много трудно. Ние не можем да виним специално в Плевен нашия управител г-жа Кръстева, не можем да виним и изпълнителния директор в София г-н Методиев, защото точно от тях днес нищо не зависи. Аз съм убеден, че само г-н Греков може да се застъпи за „Напоителни системи”, както обеща – че трябва да се планират средства от бюджета, за да можем да си гледаме работата”, коментира Петър Стоянов, който има да взима около 1600 лева.
 
„Служителите на „Напоителни системи” са 1800 души и всички те не са получавали заплати от три месеца”, потвърди изпълнителният директор на „Напоителни системи” Димитър Методиев.

 

Той обясни, че всички те ще получат заплатите си, когато парите постъпят по сметките на дружеството. 

 

Повече по темата ще намерите във видеата.