Най-вероятно не са взети предохранителни мерки за живеещите наоколо, казва Тодоров

„Когато имаме загуба на човешки живот, и то на полицай, при изпълнение на служебните му задължения, има простреляни и други, най-вероятно с тежки последствия за здравето, при всяко едно положение има грешка на МВР”, каза за Новините на Нова криминалният психолог Тодор Тодоров за акцията в Лясковец, при която бе убит служител на МВР, а трима негови колеги бяха ранени след престрелка с психичноболен мъж.

 

„Когато се планира такава акция трябва да се вземе предвид всичко, което е свързано с нея. В случая имаме психично нестабилно лице, което е въоръжено. При всяко едно положение трябва да се намери начин то да бъде неутрализирано. Ако може безкръвно, ще е най-добре. Мен лично ме учудва, че това се прави рано сутрин. Най-вероятно не са взети предохранителни мерки за хората, живеещи наоколо. Винаги е възможно да възникне престрелка в такива акции. Допуска се, но е по-добре да не се стига до такъв момент”, допълва той.

 

„Не мога да кажа откога има информация за него в МВР, но съм запознат дотолкова, колкото обсъждахме този казус. Преценката ни е, че той носи рискове, и едно влизане би довело до неприятности. Не може да се прогнозира поведението му”, категоричен е Тодоров.

 

Целия коментар на криминалния психолог гледайте във видеото.