И тримата са поставени на антибиотично лечение

Няма промяна в състоянието на тримата ранени в Лясковец полицаи. Те бяха транспортирани във Военно-медицинска академия още вчера, 14-и март. Ранените са с огнестрелни наранявания на горните крайници, със стабилни жизнени показатели, но при двама от тях съществува риск от ампутация на крайници
 
След извършване на първоначалните изследвания при единия от пострадалите беше установено счупване на дясната ръка и масивна травма, която крие риск от усложнения. Вторият пострадал е без счупвания, но също с тежка рана на лявата ръка и също с риск от инфекциозни усложнения. При третия полицай липсват тъкани от дясната ръка. Относно неговото състояние д-р Николай Младенов от ВМА съобщи за "Събуди се" следното:
 

Лекарите отказват да правят прогнози за състоянието на полицаите"Ръката е доста сериозно увредена. От китката в посока към лакътя около половината от костта липсва, същевременно тъканите около костта са с доста голяма степен на увреденост. Ръката засега е неподвижна.”

 

Той обясни, че прогноза за състоянието на пострадалите не може да бъде направена, тъй като предстоят дълги и продължителни интервенции. И тримата са на антибиотично лечение, което да ограничи евентуални рискове оттук нататък.

 
Очевидци за трагедиятаПетко Петков е с три огнестрелни рани. Правена му е операция и към момента се намира в реанимация. Състоянието му е стабилно, твърдят докторите. 
 
 
„Не пожелавам на никого да види тази гледка как служители на МВР изнасят свои колеги и ги влачат по пътя”, коментира съсед на Петко Славов и очевидец на кървавата драма. 
 
Лясковец след кървавата драмаУченици от училището, намиращо се в близост до дома на психично нестабилния, заявиха, че според тях мерки е трябвало да бъдат предприети по-рано. По техни думи, мъжът е започнал да изпраща заплашителни писма до училището и до полицията още преди 10 години.
 
Отцепеният заради спецакцията периметър, който беше изключително голям, вече беше стеснен рано в събота сутрин. След като нашият репортер Надя Ганчева обаче намери и показа в ефир гилза от изстрелян от полицаите патрон, отцепеният периметър отново беше увеличен. 
 
Малко по-късно днес ще започне вторият оглед на къщата на психично нестабилния Петко Петков, при който трябва да се изяснят всички обстоятелства около проведената спецакция. 
 
Повече подробности ще намерите във видеата.
 
Репортери: Надя Ганчева, Ева Костова