Заедно с него за 72 часа зад решетките ще бъде и заместник-кметът Детелин Пърлев

Кметът на Тетевен - Милен Милев, остава в ареста за следващите 72 часа. Компания ще му прави заместникът му Детелин Пърлев, а останалите двама зам.-кметове Десислав Цветанов и Левчана Хаджиева ще бъдат освободени. 
 
На Милев и Пърлев ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение. Касае се за прекратен договор за доставки на хранителни продукти за общинските заведения. Според прокуратурата Милев, в качеството си на кмет, е прекратил договор на фирма, за да може обществената поръчка да бъде спечелена от близка до него фирма. 
 
Кметът на Тетевен бе арестуван зрелищно пред сградата да на общината в понеделник около 17 часа. По информация на Нова ТВ Милев е бил извикан от дома си, за да бъде заключен на работното си място. Заедно с него в сградата на общината с белезници са изведени и неговите заместници. 
 
 

53-годишният Милев посреща прехода като магазинер в "Булгарплод". След това влиза в частния бизнес - фирмите му се занимават с търговия със захар. Кмет е на Тетевен от 2011-та. Издигнат е от Земедлски народен съюз, подкрепен от ГЕРБ. Името му се свързва и с различни представители на подземния свят.

 

През последните 24 часа Тетевен се раздели на две – „За” и „против” кмета. Общинарите в Тетевен също бяха разделени - едните отказваха коментар, а другите защитиха кмета-арестант. Бивши служители в общината обаче се оплакват от чистки.

 

Кметовете на малките населени места около Тетевен защитиха Милев и в късния следобед се събраха в негова подкрепа пред общината. Засега кметът не е отстранен от длъжност. До дни ще стане ясно дали това ще се случи или не.

 
Репортер: Десислава Георгиева