Детониращото устройство било поставено под автомобила на известната адвокатка Евелина Божикова

Сапьори детонираха бомба, поставена под автомобила адвокатка в Пловдив. Детониращото устройство било поставено под автомобила на известната адвокатка Евелина Божикова.


Съмнителният пакет, закрепен под автомобила, бил забелязан в 7:00 часа сутринта от служители на фирма. Движението в района на улица „Хр. Г. Данов” веднага било отцепено, а при детонацията се получил малък взрив.


Евелина Божикова твърди, че не е получава заплахи за живота си, с изключение на заплаха за бомба пред дома й през февруари миналата година. Малко след случая Божикова замина за Лондон на гости на сина си.


Адвокат Божикова се занимава с дела от висок обществен интерес. Последният случай, при който името й нашумя, бе дело, свързано със злоупотреби с бюджета на община Родопи.


Тя е съпруга на бившия заместник-министър на правосъдието Севдалин Божиков, а дъщеря й - Марта Божикова, беше за кратко зам.-кмет на Пловдив.


Това е вторият инцидент с кола на известен пловдивски адвокат за няколко дни. Във вторник бе запален джипът на адвокат Иван Иванов.