Служебният защитник на Петко Петков настоя за по-лека мярка – домашен арест

Убиецът от Лясковец остава под стража. Това е окончателното решение на Великотърновския съд. Провалената акция отново беше повод за взаимни обвинения между бившето и настоящото ръководство на МВР.

 

Петко Петков, който застреля един и рани трима полицаи, остава под стража в болницата във Велки Търново. Служебният защитник на Петков настоя за по-лека мярка – домашен арест. Доводите му са, че Петков е подложен на много тежки условия в болницата, бил прикован с белезници за леглото.

 

Междувременно бившият вътрешен министър Цветан Цветанов поиска да бъде създадена анкетна комисия в парламента, която да установи всички факти около инцидента. И отново отправи остри обвинения към настоящото ръководство на МВР, което според него е планирало зле операцията.

 

„Хора, които само са разнасяли папки коментират спец операции, което не им прави чест. Направете един експеримент – стрелба с "Калашников" от три метра до какъв резултат води”, каза по повод обвиненията главният секретар на министерството Светлозар Лазаров.

 

„Ако се придържаше към носенето на папки и беше прочел какво пише в папката, нямаше да се стигне до този инцидент”, заяви в отговор Цветанов.

 

А според главния прокурор Сотир Цацаров проверка от парламента не се налага:

 

„Няма смисъл, това е хабене на време. Има досъдебно производство, чийто предмет на установяване не е само това, което е станало в конкретния ден, а това, което е било дълго време преди това”, отбеляза Цацаров.

 

Колко време ще отнеме подобна проверка обаче никой не са ангажира да прогнозира.  

 

Подробности по темата ще научите от видеото.