Малкият Джейкъб бил забелязан от пилот на спасителен хеликоптер

Истинско чудо в САЩ след голямата трагедия заради свлачището - четиригодишно момченце беше извадено невредимо от калта, помела град Осо в щата Вашингтон. И досега спасителите не могат да си обяснят как детето е оцеляло при това ужасяващо природно бедствие.

 

Малкото момченце било забелязано от пилота на спасителен хеликоптер, който прелитал над опустошения район. Той веднага съобщил на координаторите на издирвателната операция, че е видял човек в руините. Незабавно била вдигната тревога.

 

Четиригодишният Джейкъб бил на горния етаж на дома си, когато свлачището го помело. Той не е изпаднал в паника и не плачел, докато спасителите се опитвали да го извадят от калта, погълнала дома на семейството му и погребала баща му и братята му. Спасителната операция не била никак лесна - хеликоптерът не е успял да кацне заради калта, така че се наложило спасителите да висят от него.

 

„Доведоха го при мен в линейката. Съблякох го, понеже беше с мокри дрехи и го завих. Гушнах го и му казах, че съм баба му”, сподели съседката Робин Йънгблъд.

 

Робин, която била спасена от свлачището в неделя, успокоявала малкото момченце, докато майка му пристигне в болницата. В злополучния ден тя била на работа. А хората, спасили живота на 4-годишното дете, казват, че ще са му благодарни, защото неговият кураж им е дал сили и им е вдъхнал надежда, че ще намерят още оцелели.