Реформаторският блок подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев отива на прокурор. Реформаторският блок подаде сигнал до Сотир Цацаров във връзка със случая "Карадере". Според реформаторите Стойнев е нарушил Закона за офшорките само месец, след като управляващите го приеха. 

 

Хората на Кунева смятат, че фирмата "Мадара Юръп", получила от Министерския съвет статут "приоритетен инвестиционен проект", е близка до управляващите. В сигнала са отбелязани административни нарушения или дори престъпления, твърдят юристите на Реформаторския блок. Намеква се и за евентуално бъдещо отдаване на общински или държавни земи без търг или конкурс или на занижени цени.

 

Не стана ясно дали от „Реформаторският блок” искат да се разследва начинът на финансиране на компанията, получила зелена светлина за "приоритетен инвестиционен проект" край девствения плаж. Убедени са обаче, че фирмата е облагодетелствана.

 

Въпреки че името му вече е на бюрото на главния прокурор, Драгомир Стойнев не се разтревожи:Този сигнал не ме притеснява, аз няма да намаля темпото, с което работя. Има много сертификати, които трябва да получат одобрение”.

 

Реформаторите обвиниха кабинета, че работи в интерес на мафията, поискаха оставката на Стойнев и политическата отговорност, но само на това управление. А вместо с оставка, икономическият министър ги контрира с друго обвинение: „Аз разбирам „Реформаторския блок”, в момента сме в предизборна кампания”.

 

Повече по темата ще научите от видеото.