Ученик уби друг ученик, защото не му направил път да мине

Нелепо убийство на 19-годишен, извършено от 17-годишен младеж шокира Плевен. Фрапираща е обаче и причината за убийството – пререкание за това кой откъде да мине.

 

Около 18 часа в събота привечер Мишел и приятелката му се прибират към блока по малка пътечка между кооперациите. Срещат Мирослав и още двама. До този момент Мишел и Мирослав са се познавали само по физиономия.

 

По думите на говорителя на Окръжната прокуратура в Плевен Рени Кирилова е възникнал нелеп конфликт за това кой откъде да мине. Мирослав вади сгъваем нож и наръгва четири пъти Мишел, включително в сърцето. Момчето умира за минути.

 

Мирослав е имал 1,2 промила алкохол в кръвта, но разследващите смятат, че не това е отключило агресията му. Пред тях Мирослав споделил: „Аз го намушках, но не исках да го убивам”.

 

„След като Мишел пада на земята, продължават да го ритат, казват, че не са знаели, че е бил намушкан, а това няма как да стане”, разказва обаче Велослав Хинов, приятел на Мишел.

 

Необяснима агресия – така прокуратурата опитва да обясни убийството с нож в сърцето. Приятелите на Мишел разказват, че той и Мирослав никога не са имали пререкания за момиче, пари или нещо друго. Така твърдят и от прокуратурата.

 

Два блока делят жилището на Мирослав от това на Мишел. В апартамента на извършителя няма никого. Той има предишна криминална регистрация за нанасяне на средна телесна повреда. Хората от блока не желаят да коментират случилото се или да ни кажат къде са родителите му.

 

Мирослав е в ареста, чака се прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража. Обвинен е за умишлено убийство и ако бъде признат за виновен, може да лежи от две до осем години зад решетките.

 

Повече за случая ще научите от видеото.

 

Репортер: Поля Томова