Според адвоката му зад решетките той ще е на сигурно място

17-годишният ученик, който е арестуван за убийството на 19-годишен гимназист, остава в ареста. Според адвоката му зад решетките той ще е на сигурно място. Причината е, че има опасност приятелите на убитото момче да линчуват сочения за убиец Мирослав Димитров.
   

Делото се гледа при закрити врата, тъй като Мирослав Димитров е непълнолетен. Той влезе в залата през зоната за сигурност и под засилена охрана. Майка му отказа да говори с журналисти. Съдът остави Мирослав за постоянно в ареста заради тежестта на престъплението и възможността той да избяга или да се укрие. 

 

По време на заседанието пред съда се събраха приятелите на убития Мишел, които се надяват на справедлива присъда. Те искат максимална присъда за 17-годишният Мирослав. Той е с обвинение за умишлено убийство. Според адвокатите му това може да се промени в хода на делото. 

 

Мирослав Димитров е импулсивен и не може да се въздържа, а майка му не може да го контролира напълно, пише в мотивите на съда за взимане на най-тежката мярка. Днешното решение може да бъде обжалвано в тридневен срок.