Температурите ще останат без съществена промяна

И в четвъртък в Източна България ще остане по-хладно и ветровито от останалата част от страната. Преди обед ще има значителна облачност, която следобед ще намалее до слънчево. Повече облаци ще се задържат над планинските райони в Западна България, където не са изключени и слаби валежи. Вятърът ще е слаб, на изток умерен.


Температурите ще останат без съществена промяна. Минималните ще са от 5 до 10 градуса, а максималните между 16 и 21 градуса. По-хладно ще е по морето до 10 - 11 градуса.


В планините ще има променлива облачност, като превалявания са възможни в Рило-Родопската област. Максималната температура на 1000 метра ще е 13 - 14 градуса, а на 2000 около 5 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг.


Естествена снежна покривка има само по най-високите части на планините, на места до 60 - 70 сантиметра. Опасността от лавини вече е малка и повечето ски писти в курортите все още са отворени.


Необичайни студове и снеговалежи сковаха Европейската част на Русия в началото на Април. Кадрите са от Москва, където са последните 2 дни натрупа около 10 сантиметра сняг. Трафикът в града беше затруднен, въпреки че над десет хиляди машини почистваха улиците. Студовете там идват след необичайно топлото време в края на март, когато в Москва бе подобрен и абсолютния рекорд за месеца с температура на 24-ти март близо 19 градуса.


У нас времето ще бъде нормално за пролетта. В петък ще има разкъсана облачност, без валежи и максимални температури около и над 20 градуса.


В събота и неделя обаче ще е облачно и дъждовно. С умерен и силен североизточен вятър ще навлиза студен въздух и температурите ще се понижат. В неделя максималните няма да превишат 12 - 13 градуса.


В понеделник валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат, но ще остане хладно. Във вторник ще започне затопляне.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg