В часовете преди и около обяд ще завали в източните райони, а до вечерта почти навсякъде

Над по-голямата част от страната утре ще е облачно. В часовете преди и около обяд ще завали в източните райони, а до вечерта почти навсякъде. От североизток с умерен вятър ще навлиза по-студен въздух и понижението на температурите ще се усети първо в Североизточна България.

 

След високите сутрешни стойности – от 8 до 12 градуса, следобед на изток термометрите ще показват едва 10-14 градуса, докато в централните и западните райони ще е все още топло – между 16 и 20 градуса

 

В планините сутринта облачността ще е променлива, следобед значителна с валежи от дъжд, над 2000 метра и от сняг. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен, по билата и откритите части силен южен вятър.

 

Средиземноморски циклон утре ще носи валежи както в Италия и Алпите, така и на Балканите. Той ще насочва към полуострова топъл въздух от Африка, който ще се среща със студа от Русия. Затова във високите планини ще превали и сняг. 

 

У нас неделя ще е най-студения ден от седмицата, следобед показанията на термометрите ще са от 9 до 14 градуса. Ще остане облачно и ветровито, с валежи преди обед. 

 

От понеделник до сряда температурите ще се повишават. В понеделник облаците ще се разкъсват и само в Югозападна България ще вали. Във вторник ще е слънчево, следобед с купести облаци над планините, където не са изключени краткотрайни дъждове. В сряда ще е топло с максимални навсякъде над 20 градуса. Следобед от северозапад с усилване на вятъра, облаци и валежи ще навлезе малко по-студен въздух. В четвъртък ще е по-хладно, но предимно слънчево.

 

Вижте подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg.


Вече може да използвате и приложението на Sinoptik.bg за смартфони.

 

Актуалната информация за пътните и атмосферни условия можете да получите в реално време на Kamerite.bg.