Понижението на температурите ще се усети първо в Североизточна България

На 5-и април у нас от североизток ще прониква хладен въздух.
 
В сутрешните часове на деня над по-голямата част от страната е облачно и така ще се задържи през целия ден. В часовете преди и около обяд дъжд ще завали в източните райони, а до вечерта почти навсякъде. От североизток с умерени ветрове ще навлиза по-студен въздух и понижението на температурите ще се усети първо в Североизточна България.
 
Към 8 ч. температурите бяха сравнително високи – от 8 до 12 градуса. Следобед на изток ще е едва 10-14 градуса, докато в централните и западните райони ще е все още топло – между 16 и 20 градуса. 
 
В планините преди обед облачността ще е променлива, а следобед значителна с валежи от дъжд, над 2000 метра и от сняг. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен, по билата и откритите части силен южен вятър и температурите по върховете ще останат положителни – от нула до 8 градуса.
 
У нас утре, 6-и април, ще е най-студеният ден от седмицата, следобед показанията на термометрите ще са от 9 до 14 градуса. Ще остане облачно и ветровито, с валежи преди обед.   От понеделник до сряда температурите ще се повишават. В понеделник облаците ще се разкъсват и само в Югозападна България се очаква да превали. Във вторник ще е слънчево, следобед с купести облаци над планините, където не са изключени краткотрайни дъждове. В сряда ще е топло с максимални навсякъде над 20 градуса. Следобед от северозапад с усилване на вятъра, облаци и валежи ще навлезе малко по-студен въздух. В четвъртък ще е по-хладно, но предимно слънчево.