През последните месеци кметът е получавал многократно заплахи за живота си

Ден след неосъществения атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов полицията все още не дава информация за заподозрени или заловени лица по случая. 
 
Припомняме ви, че вчера, 5-и април, под автомобил паркиран в двора на дома му, беше подхвърлен самоделно направен запалителен коктейл „Молотов”. Според Гергов зад нападението стоят икономически интереси.
 
През последните месеци кметът на крайдунавската община е получавал многократно заплахи за живота си. Този път обаче заплахата е била реална.
 
„Установи се, че това е самоделно приготвена запалителна смес, която е целяла да взриви автомобила до главите на спящите ми деца, мен самия и семейството ми”, обясни кметът на Видин Герго Гергов.
 
Само преди дни бил разбит и домът на председателя на общинския съвет Пламен Трифонов. 
 
„Води се следствие, събрани са доказателства и се надявам и вярвам в това, че много скоро ние ще разберем кои са били хората и какви са били техните цели”, обясни още кметът на града.
 
Според Герго Гергов този неуспешен атентат е пряко свързан с работата му като кмет на община Видин и опитите му общината да бъде финансово стабилизирана. Гергов е сигурен, че икономически интереси стоят зад атаката и се надява прокуратурата да стигне до поръчителите. 
 
Репортер: Биляна Борисова