Той обясни, че е заварил договори с охранителна фирма, които са били завишени 20 пъти

„Под автомобила си намерих стъклен буркан, пълен със запалителна течност, с пробита пластмасова капачка, в която е втъкнат хартиен фитил. Фитилът е бил запален, а бурканът - хвърлен. Предполага се, че е паднал на капачката си, защото тя е счупена и поради този малшанс не е успял да се счупи и запали".
 
Това разказа за „Здравей, България” кметът на Видин Герго Гергов. Припомняме ви, че на 5-и април бе направен опит за атентат срещу него, след като под паркиран в двора на дома му автомобил беше подхвърлен самоделно направен запалителен коктейл „Молотов”. Според Гергов зад нападението стоят икономически интереси. През последните месеци кметът на крайдунавската община е получавал многократно заплахи за живота си. Този път обаче заплахата е била реална.
 
„Такова друго грубо погазване на държавността в България аз скоро не бях виждал”, категоричен беше пред сутрешния блок на Нова ТВ кметът, който е успял да намали дълговете на фалиралата преди време община Видин.
 
Гергов обясни, че няма камери на къщата си, тъй като във Видин живеят сравнително спокойно и свободно. 
 
„Причината да заваря общината с 22 млн. лв. задължения, угасен ток и 10 млн. запор на сметките е едно „добро” управление, което е било ръка за ръка между кмет и частен бизнес”, разкри Герго Гергов. Той обясни, че става въпрос за договори за охрана и други договори, които са сериозно надценени – към 20 пъти, и разписани.
 
„Мисля, че основната причина да постъпват вече толкова изнервено нашите контрагенти и партньори е тази, че до няколко дни излиза доклад на Агенция по финансова инспекция, който ще подчертае, че община Видин е надплатила около 3,5 милиона лева и тези пари трябва да бъдат върнати по един или друг начин”, заяви Гергов.
 
„Става въпрос за организирана престъпна група, която е вплела пипалата си между много държавни институции, намерила е разбиране, много хора работят за нея и продължават да го правят. Нека оставим органите на реда да разплетат кълбото, защото може би ще излезе един октопод във Видин, който е изсмуквал финансите на града ни”, заключи кметът Герго Гергов. 
 
Целия разговор с градоначалника на Видин гледайте във видеото.