От жените той получил предложение за продажба на дете

Гръцки журналист обвинява две българки в измами и участие в трафик на бебета. Нектариос Кудунис се сблъсква с български трафиканти на новородени, докато търсел детегледачка за сина си. 

 

Преди няколко месеца журналистът попада на обява в интернет за 26-годишна българка, която го убедила, че е работила шест години в Солун като детегледачка. Жената обяснила, че няма нищо против да се грижи за сина му, но първо трябва да разговаря с шефката й, която има офис в България за набиране на жени за работа в цяла Европа. 

 

От същите жени той получил и предложение за продажба на дете: „Ако сте готов да платите, можем да дойдем в Солун и да ви доведем дете от сиропиталище, където работи асистентката ми. Запозната съм добре с факта, че много гърци не могат да имат дете и търсят да си купят такова от България. Можете да намерите бездетна двойка, да им обясните как стават нещата и вие също да изкарате пари. Ние сме готови да ви изпратим каталог със снимки на деца, за да изберете кое искате да вземете”. 

 

В недоумение от това, което чува и след като вече имал сериозни подозрения, че жените, с които контактува, са замесени в престъпна група за търговия с бебета, Кудунис им казал, че е решен да се обърне към полицията, но получил готовия отговор: „Не бъди глупак! Ние не сме сами. Зад себе си имаме много хора – адвокати, лекари и полицаи. Няма да постигнеш нищо”.

 

Жалбата срещу българките е подадена в петък.

 

Информация на Бойка Атанасова