Иван Страхилов носел също бронежилетка, електрошокова палка и нож

Пиян служител на реда бе обезвреден от свои колеги, след като се появи въоръжен с два пистолета и облечен в бронежилетка на метри от училище и детска градина в столичния квартал Световрачене.

 

Инцидентът е станал в късния следобед във вторник, информира Българското национално радио. Няма пострадали, а полицейският служител Иван Страхилов бил отведен в изтрезвителя.

 

Около 17:30 часа полицай Иван Страхилов залитал по малката уличка, срещу която се намира основното училище на Световрачене. Очевидци на инцидента разказаха, че освен споменатия арсенал, носел у себе си електрошокова палка и десантен нож, предаде „Фокус”.

 

Страхилов паднал на метри преди училището. Деца от близката площадка се обадили веднага на тел. 112 и съобщили в местния полицейски участък. Екипи от моторизираното звено „Сигма” и няколко полицейски патрула пристигнали на място след минути.

 

Въпреки опитите на колегите да изземат оръжията, Страхилов отказал да ги предаде. Наложило се да дойдат шефовете на Столичната полиция, била повикана и жената, с която живее на семейни начала. В крайна сметка бил откаран с линейка в изтрезвителя.