Пострадалият бил поръчител на заем в размер на 800 лева

57-годишен мъж от поморийското село Каблешково беше пребит от трима представители на фирма за бързи кредити. Инцидентът станал в дома на мъжа, който бил поръчител по заем.


Вчера сутринта Владимир вижда четирима здрави мъже да обикалят около дома му с автомобил. Вече ги познавал, тъй като Емилия, на която станал гарант за сумата от 800 лева, не плащала от известно време дълга си. Затова се заключил в банята на дома си, но вратата не устояла пред здравите мъже.


"Влязоха тук, изкъртиха вратата, заключиха и влязоха вътре и казаха на другата жена да си взима децата и да излиза навън. Имаше една жена с две малки деца и после изкъртиха банята, почнаха да го бият, да го ритат с юмруци и с една желязна пръчка”, разказва съседка на мъжа.


Наблизо били само жени и деца, които чували виковете за помощ на Владимир и които извикали полиция. Задържани са трима извършители, които са служители на фирмата за бързи кредити "Вега-1” – Айтос- Гюнер, Хами и Нуран. Те били предвождани от шефа на клона на офиса Кенан Юсеин.


Местните ги разпознали бързо, тъй като заради забавени плащания от жители на махалата здравите момчета ги навестявали често. В телефонен разговор Владимир обясни, че има счупени две ребра и още няколко натъртени. Засегнат е и единия му бъбрек.


През целия ден продължиха разпитите и разпознаванията на задържаните в полицията в Поморие. Заедно с медиите да бъдат освободени задържаните очакваше и луксозен черен автомобил с тъмни стъкла.

 

Разказ от първо лице на пребития длъжник очаквайте утре в "Здравей България".


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова