По думите му тя не е психично болна

„Няма афект, в който едно малко дете да те раздразни и да посегнеш да го убиеш. Това е едно изключително тежко престъпление и според мен тук има замисъл”, каза в „Здравей, България” ген. Васил Василев, директор на полицията от 1997 до 2003 година.

 

Според него разследващите органи трябва да бръкнат дълбоко в семейния кръг, за да се види какви са били взаимоотношенията – имотни, финансови. „Несериозно е да се твърди, че тя се е засегнала от думите на едно дете”, допълни още експертът.

 

По думите на ген. Васил Василев това, че е назначена психиатрична експертиза, е нещо задължително

 

„Ясно е, че Атанаска Георгиева е убила детето”, каза от своя страна адвокат Марин Марковски. Той зададе въпроса защо една жена, която има две деца, ще посегне на дете на 8 години. „Тогава хората разсъждават така: Тя е психически болна. Аз съм убеден, че тя не е психично болна. Такъв човек има прояви, а тя не е давала никакви знаци, че има някакви психически заболявания”, аргументира се адвокатът и допълни, че тя трябва да си понесе отговорността. 

 

Марковски си позволи дори да прогнозира и каква ще е присъдата. „Тя ще е 30 години”, каза адвокатът и добави, че законът позволява, ако някой си признае, да бъде отменена доживотната присъда. Според него мотивът, че е била обидена на детето и затова го е убила, е несериозен. 

 

„Може това да е нескопосан опит за отвличане, смята адвокатът. И той е на мнение, че трябва да се направи много сериозен анализ на случилото се. 

 

„Ако е замислено само да убие детето, то това е чудовищно, каза ген. Василев. Според адвокат Марковски обаче за убийството има мотив. 

 

Целия разговор може да гледате във видеото.