Пред банкомата е монтира електрически трафопост с ток високо напрежение

За поредния абсурд ни сигнализираха наши зрители в рубриката “Моята новина“. Банкомат в центъра на Пловдив се оказа абсолютно недостъпен за хората. Достъпът им до банковото устройство е невъзможен. Пред банкомата е монтиран електрически трафопост с ток високо напрежение, като металната табло почти закрива банковото устройство.

 

Истинско безумие - така определиха абсурдната ситуация хората, които се опитаха да изтеглят пари от банкомата за великденското пазаруване. Задачата да се добереш до банковото устройство се оказа сложна, дори невъзможна.

 

За да стигнеш до банкомата, трябва или да надвиснеш над електрическото табло, или буквално да прегърнеш трафопоста, в който тече ток високо напрежение. Дали рискът за живота си заслужава за парите?   

 

Банкоматът е точно в центъра на града, на улица „Патриарх Евтимий” и покрай него на ден минават хиляди хора.

 

Резонно гражданите питат чия е грешката. На EVN, че е монтирало таблото на неподходящ терен или на банката, която е поставила устройството на недостъпно място? В тази абсурдна ситуация "банкомат и трансформатор" повечето се сетиха за репликата - "животът или парите", защото за да ги изтеглиш, рискуваш живота си. Вие преценете кое да изберете.

 

Няколко часа по-късно от EVN обещаха, че ще премахнат електрическото табло.

 

Очакваме и вашите сигнали за нередности и абсурдни ситуации навсякъде около нас. Пишете ни в рубриката "Моята новина" в NovaNews.bg

 

Репортер: Благой Бекриев

 

Целия репортаж гледайте във видеото.