Сбиха се колежки от детска градина в Кърджали

Скандал между учителки от детска градина в Кърджали кулминира в досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда. За случая от края на миналия месец се разбра след съобщение на пресцентъра на местната полиция едва днес.

 

До конфронтацията се стигнало, след като една от учителките решила, че е изключена от обучение на персонала в детска градина „Здравец” в квартал „Гледка”, информира БГНЕС. Всъщност няколко от колежките й се занимавали с инсталиране на софтуер за интерактивна дъска, стана ясно от обяснението на директора Димитрина Стефанова.

 

По думите й 53-годишната учителка се нахвърлила на по-млада колежка. В резултат на ръкопашната схватка едната от тях се оплаквала от болки в ръката, другата била с одрасквания. Инициаторката на сбиването си изкарала болничен лист за трудова злополука. В НОИ обаче не го признали.

 

„Добре е само, че са се сбили на входа на сградата, а не пред очите на децата. И двете учителки ще отнесат дисциплинарни наказания за срамната си постъпка, това е недопустимо както според правилника, така и според етичния и трудовия кодекс”, коментара възмутеният директор на детското заведение.

 

От полицията в Кърджали съобщиха за още един женски бой. 27-годишна жена била задържана в полицейското управление в Момчилград снощи за побой на 52-годишна дама. Двете жени се скарали в центъра на село Биволяне и едната посегнала с пръчка на другата след обвинения, че й дължи пари. Нападателката отхвърля твърденията на битата за неизпталения заем.