Главният прокурор е скептичен, че извършителите ще бъдат разкрити

Броят на жалбите за фалшиви подписи в партийните регистрации се увеличава. Главният прокурор е скептичен, че извършителите ще бъдат разкрити. Покрай скандала изскачат и още възможности за злоупотреба с личните ни данни. Това стана ясно от думите на Сотир Цацаров. 

 

Той се съгласи с тезата на адвокат Александър Кашъмов, че в момента всеки един недобросъвестен работодател може да направи справка каква е партийната принадлежност на служителите му. 

 

„Чух мнението на колегата адвокат и не мога да кажа, че не го споделям. На практика тази форма на проверка дава възможност за ясно дефиниране на политически възгледи, ако разполагаш в тези бази данни, които имат заповедите за заплати примерно. Това е изключително труден процес, защото едва ли някой си мисли, че партията е седяла на едно място с едни и същи хора и е събирала подписи. Колкото и да твърдим, че те са от членска маса и поддръжници, надявам се да се стигне поне до регион или нещо такова. Друг е въпросът, че са използвани лични данни на хора, които така или иначе са в интернет... някой е подписал, което е престъплението на практика, влизайки в ЦИК, те се официализират”, каза обвинител номер едно.