Две години институциите мотаят млад столичанин

Млад столичанин вече две години обикаля институциите, за да си получи откраднатото колело. Което, зебележете, е намерено от полицията.


Абсурдът е, че столичните полицейски управления не поддържат връзка помежду си, а крайното решение за връщането на колелото зависи от прокуратурата и съда. Тази история разказват Десислава Георгиева и Андрей Стоилов.


Това е историята на едно колело, което е откраднато от металната ограда на столичната улица „Неофит Рилски”. Колелото е италианско. Второ такова няма в България, тъй като производството му е спряно.    


„Случи се началото на март 2012 година. Късно вечерта между 9-10 часа. На другия ден подадох жалба в 1-во РПУ”, обяснява собственикът Павел Видеков.


Павел разбира, че колелото му е намерено месец по-късно от интернет форум, в който колездачите споделят опита и несгодите си. Колелото на друг колездач е намерено и когато той отива за разпознаване в полицията вижда още 10 колелета, сред които и велосипеда на Павел.


„Разбрах, че се намира в 7-мо РПУ и си казах, сега ще отида да си го взема”, обяснява Павел Видеков.


Процедурата се оказва доста по-сложна. От 1-во РПУ разбират от Павел, че открадната вещ е при колегите им в 7-мо РПУ. Но тъй като е веществено доказателство, прокуратурата, или съдът трябва да позволят на Павел да си го получи.


„Знам, че има подсъдим, но финално решение няма”, твърди Павел Видеков.


И така, след над 10 жалби до всички компетентни органи, Павел все още не може да получи колелото си. А и вече не го иска. Решен е, че след цялата одисея и да си го вземе, ще го продаде, защото вече твърде много е изстрадал покрай него.


Повече по темата гледайте във видеото.