Основната съставка на виното ресвератрол влияе върху клетките на организма

Червеното вино съдържа съставки, които забавят стареенето, съобщава БГНЕС. 

 

Специалисти от Харвардския университет направили серия от проучвания с лабораторни мишки. Учените доказали, че основната съставка на виното ресвератрол влияе върху клетките на организма, предаде MedikForum. Няма съмнение, че той може да задейства клетъчни функции, които правят организма по-устойчив спрямо процеса на стареене, смятат учените от престижния университет.

 

Нивото на ресвератрола в червеното вино не е висок. В един литър се съдържат 2-12.6 милиграма ресвератрол, докато подмладяващият ефект настъпва, когато съставката е най-малко 250 милиграма. Но специалистите търсят технологии, които ще спомогнат да получат от виното такова количество ресвератрол, което ще „програмира” дълголетието на човешкия организъм, без да се консумира виното в големи количества.