Престъпникът е избягал от общежитие от открит тип към затвора в Бургас

Пореден случай на бягство от затвора - този път в Бургас. Двама осъдени, изтърпяващи леки присъди - Иван Гюров и Иван Радев, решават да избягат през оградата на общежитието. Единият от тях успява, а другият е заловен. В такива места се настаняват осъдени с по-леки присъди, режимът на охрана също е по-лек в сравнение със затворите.

 

Радев, който по непотвърдена информация излежава присъда за пласиране на дрога, помогнал на Гюров да преодолее високата ограда. Той самият не успял да се изкачи и затова бил заловен. В момента е затворен в изолатора на централния корпус в бургаския затвор. На свобода излиза само Гюров, който изтърпява ефективна присъда от 4 години за серия грабежи на бензиностанции. До момента няма информация той да е заловен.

 

Инцидентът става само дни, след като от Централния софийски затвор избягаха други двама осъдени. Според неофициална информация, двамата избягали са се насочили към Бургас. Пето денонощие продължава издирването на опасните престъпници, които избягаха от Централния софийски затвор. Най-вероятно Николай Николов – Шатката и гватемалецът Хосе Мартинес не са напуснали страната.

 

За новините на Нова от полицията в Бургас нито отхвърлиха, нито потвърдиха информацията, че двамата са забелязани в района и са използвали стар канал за трафик на дрога от южното Черноморие към вътрешността на страната. МВР проверява всички, с които е контактувал осъденият за убийство българин. Прегледани са и всички записи от камери в София и по граничните пунктове. Очаква се в издирването им да се включи и Интерпол.

 

Репортер: Цеца Алексова