При срутването на платформа пострада и 35-годишната българка Виктория Медейрос

Властите в Съединените щати се опитват да установят причината за инцидента по време на цирков спектакъл на трупата на "Ринглинг брадърс". При него пострадаха девет акробати, сред които и една българка.

 

35-годишната Виктория Медейрос остава в болницата, в тежко състояние, според лекарите. Опасният номер от инцидента е измислен от нея и съпругът й.

 

Виктория е една от осемте момичета на злополучната платформа. Те се държат на нея само с косите си. Изведнъж обаче конструкцията пада на манежа пред очите на хиляди зрители в Провидънс, щата Роуд айлънд, много от тях - деца.

 

Номерът се казва "Косите на Медейрос" и е кръстен на българката Виктория и нейния съпруг бразилецът - Андрей Медейрос, който е до нея в болничната стая и пред Нова телевизия каза, че тя е в отличен дух. "Тя е добре. Всички момичета са добре и ще бъдат ОК, включително Виктория", казва той.

 

Майката на Виктория - Йовка Нягулова живее в Добрич и научава в полунощ за инцидента от съпруга й Андрей. "По-късно успяхме да се чуем с Вики и аз се изненадах на нейния дух. Всички които я познават знаят какво представлява. Тя толкова много се държеше като че ли ние бяхме пострадали, а не тя. Сега са в болницата и се грижи за другите момичета", коментира тя.

 

Две от момичетата остават в критично състояние, три, сред които и Виктория, са в сериозно, казаха за Нова от болницата в Провидънс. Виктория е от Добрич и идва в Америка през 2000-та година именно заради цирка. Двамата с Андрей се запознават покрай работата си, имат и 8-годишно момченце – Кристъфър.

 

Според представител на властите, скоба, която държи платформата за греда, не е издържала преди платформата да полети надолу от 10 метра височина. Те продължават разследването, а представленията днес са отменени.

 

Това не е първият инцидент с българин в "Ринглинг брадърс". При подобен случай през 2004-та актобартаката Деси Кехайова пада след като след като въжето, с което шалът й бил завързан за метален прът във въздуха, се скъсало.

 

Репортер: Ясен Дараков