Плътен кордон обиколи стадиона, на който ще бъде откриването

Изключителни мерки за сигурност бяха въведени в Бразилия заради опасенията от протести, стачки и блокиране на трафика в деня, в който започва Световното първенство по футбол. Мобилизирани са стотици полицаи.

 

През целия ден стадионът, на който ще бъде открито Световното, беше обграден от плътен полицейски кордон, а във въздуха кръжаха хеликоптери. Строежът на съоръжението глътна 525 млн. долара - със 150 млн. над планирания бюджет. Само часове преди началото на Мондиала, полицията разпръсна със сълзотворен газ протестиращите.

 

Фенове на футбола се оказаха и астронавтите от Международната космическа станция, които ще гледат Мондиала от околоземна орбита. В специално видеообръщение те пожелаха успех на всички отбори. Астронавтът Александер Герст облече тениска на националния отбор на Германия.

 

И докато почитателите на футбола се готвят за грандиозното събитие, един от най-известните италиански актьори от филмите за възрастни Роко Сифреди се изправи пред камерата на фона на две пищни дами, за да обещае:

 

„През времето, в което нашият отбор е в Бразилия, аз няма да правя секс. Това е моята саможертва, за да може Италия да стане шампион”.

 

Общо 3 млн. 334 хиляди билета за Мондиала са пуснати в продажба. Най-скъпият от тях е за финала и струва 990 долара.