Екипи на ЕНЕРГО-ПРО отстраняват многобройни повреди

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО отстраняват многобройни повреди по електроразпределителната мрежа, предизвикани от бурята в Североизточна България, приливните вълни и наводнения във Варна, Добрич и Велико Търново. 

 

По време на снощната буря електроразпределителното дружество превантивно изключи отделни електропроводи и съоръжения, за да се избегнат аварии и животозастрашаващи ситуации. Някои от тези съоръжения и към момента не са поставени под напрежение заради високото ниво на водата в тях.

 

В квартал "Аспарухово" един трафопост е отнесен от придошлата вода, тиня и отломки, а друг е напълно недостъпен, тъй като е заровен от тинята.

 

Екипите на ЕНЕРГО-ПРО работят по замяната на отнесения трафопост с мобилно съоръжение, което временно ще осигури захранване на абонатите в квартала.

 

Вече е възстановено електрозахранването в района на Галата и част от вилната зона около "Аспарухово".

 

На територията на област Варна сериозни поражения има в община Белослав, където са паднали 4 стълба. Без  електричество е и село Долище.

 

В град Добрич има голям брой наводнени трафопостове и повреди по мрежата ниско напрежение. На територията на областта има и 6 села без електричество.


Поради повреди по електропроводи без  електрозахранване са три села в община Нови пазар, Област Шумен. 


Два наводнени трафопоста има и на територията на област Велико Търново – единият е в района на Строителния техникум в града, другият – в село Първомайци.


Един наводнен трафопост има и в град Разград.