Причина за трагедиите са невнимание и неспазване на правилата за движение

Две деца загинаха при катастрофи в последните два дни. И двата инцидента са в Плевенско. Причина за трагедиите са невнимание и неспазване на правилата за движение.

 

7-годишно момиченце от София е седяло на задната седалка на автомобил, шофиран от неговия дядо. Пряк свидетел на случилото се е Ивайло Тонов, работник в автокъща в Плевен. В деня на инцидента той е в паркиран на тротоара автовоз. 

 

"Изведнъж, както си седях вътре в колата, връхлетя върху мен един автомобил с много сериозна скорост. Колата се удря в мен и се преобръща три пъти.  Детенцето беше в безпомощно състояние, дядото се опитваше да я спаси. Линейката пристигна след две-три минути, но нищо повече не можа да направи", разказа Ивайло.

 

Детето е откарано в болницата, където по-късно умира. Според полицията причина за трагедията е загуба на управление на автомобила и високата скорост, с която се е движил. Свидетели заявиха, че детето е било без колан на задната седалка на колата. 

 

Невнимание е причината за смъртта на 8-годишно момче от село Опанец. Силвиян и брат му Александър гледат как микробус стоварва боклук в района на гробището. В един момент шофьорът на товарния автомобил дава на заден ход и така прегазва едното момче. По случаите работи прокуратурата в Плевен.

 

Репортер: Поля Томова