Той е разследван от ДАНС и за това, че издава лични карти без хората да знаят

Докато всеки ден се опитваме да ви покажем какво се случва на жълтите павета, буквално не подозираме какво става в някои села. 

 

Например в село Бутан. В него често идва полиция да проверява защо хората пишат до прокуратура и министерства срещу кмета, когото те са си избрали. Сега кметът Иванов се разследва и от ДАНС, защото май прехвърля земи и издава лични карти без хората да знаят

 

Всичко започва заради имота на Росен и Илона Христови. Преди 12 години те купуват земя от петима души, но единият го нямало и така имотът останал прехвърлен само на честна дума, а не по документи. 

 

Изведнъж, както кметът оправя данъците на тези хора, така имотът се оказва собственост на съпругата му. Пълномощникът Ангел й прехвърля земята. 

 

Адвокат Марин Марковски защитава семейство Христови, което си търси земята и правата.

 

Един от четиримата собственици пък нямал лична карта 20 години. Изненадващо се сдобива с такава без да иска, благодарение на кмета. Вади му я, за да прехвърли имота първо на Ангел, а после на жена си.

 

Но да се върнем на Христови, които губят земята си без да подозират. Когато им става ясно, викат полиция, сезират прокуратурата и в селото идва патрулка да разпита всички

 

Христови и кметът Иванов имат и стара вражда за друг имот. Семейството твърди, че той ги изнудва да му припишат част от двора си, където си е посадил овошки. Те пък имат незаконна постройка и кметът използва това. Показват запис на телефонен разговор с него.

 

Бащата на кмета живее с идеята, че земята е собственост на сина му, защото са я работили 20 години. А че това не е така по документи, е само подробност.

 

Христови са писали до прокуратурата и друг път със сигнали срещу Иванов. Кметът отвръща на удара – съди Илона Христова за клевета за 10 000 лева. Скоро се очаква ДАНС - Враца да приключи цялата тази сага, като обяви докъде е довело разследването им.

 

Репортер: Тина Ивайлова