Световният шампионат е с награден фонд от 10 млн. долара

Viagame, онлайн каналът за електронни спортове, собственост на MTG, ще продуцира и излъчва световното първенство по Dota2 на няколко езика. Това е най-големият шампионат по електронни спортове в света и ще се проведе в Сиатъл от 18-и до 21-ви юли. 

 

Първенството ще се излъчва на български, шведски, английски, руски и чешки, като са направени студия както в Сиатъл, така и в Стокхолм. Това превръща инициативата в най-голямата продукция в областта на електронните спортове, осъществявана до момента от медийна компания в западния свят.

 

Viagame ще продуцира и ексклузивен формат, наречен ‘Jess @’, в който топ водещата Джес Брохард ще интервюира професионалните играчи и ще прави бекстейдж репортажи. Феновете на електронните спортове могат да гледат състезанието директно на сайта или на запис след приключването на мачовете.

 

Dota2, съдадена миналата година от Valve Corporation, вече има милиони играчи. Тази година общият награден фонд в The International 4 е 10 000 000 долара и продължава да расте. Това е най-сериозната наградна сума, събирана до момента за гейминг състезание и превръща The International 4 в едно от най-големите спортни събития.

 

Глобалната платформа за компютърни игри Viagame е част от дигиталното портфолио на Modern Times Group (MTG), собственик на Нова Броудкастинг Груп.