Целта – да се установи в какъв размер са нарушенията

Докладът за Държавен фонд „Земеделие” ще бъде предоставен на прокуратурата, за да се установи в какъв размер са нарушенията. Решението за това бе взето на заседание на Управителния съвет на фонда, обяви земеделският министър Димитър Греков, цитиран от БГНЕС.  

 

„След избора на новия директор, с моя заповед беше разпоредено да се направи снимка на фактическото състояние на ДФЗ, с което бяха ангажирани много хора. Бяха разгледани близо 3 593 документа, намерени в стаите на бившия директор и зам.-директора”, подчерта Греков и добави, че 55 броя документи са с описание без електронен архив.

 

В цялостния доклад, който е в рамките на 180 страници, са описани всички нарушения, които са открити от експертите на фонда, както и други нарушения, посочи министърът на земеделието.

 

Преди седмица Управителният съвет избра Атанас Добрев за нов изпълнителен директор. Тогава стана ясно, че кандидатурата му е съгласувана с премиера Пламен Орешарски.

 

Назначението ми не е политически обвързано. Доказателство за това е 12-годишният ми опит, познавам в дълбочина структурите на ДФЗ, където съм започнал от най-ниските нива”, заяви днес Добрев. Той обяви, че за четири дни са раздадени около 15 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони и са одобрени 84 тръжни процедури на общини, кандидатстващи по мярка 321 и мярка 322.