Замесен и разпитван по случая е и футболист от юношеския национален тим

Огромен скандал, свързан с уреждане на мачове, разтърси българския футбол. Бившият вратар на Локомотив София Даниел Гяуров е бил арестуван по подозрение за манипулиране на срещи на юношеския национален отбор до 19 години, а замесен и разпитван по случая е и футболист на тима.

 

По информация на Нова ТВ, която все още не е потвърдена официално, става дума за Стивън Петков, който това лято премина от Левски в Лудогорец. Играчът отпадна от състава на националите непосредствено преди Европейското първенство.

 

Сумата, която е била предлагана на няколко от играчите, за да играят симулативно на Европейското, е била по 10 000 евро на човек, а всичко това се случва само ден преди националният отбора да замине за Унгария.

 

От Лудогорец потвърдиха за Нова ТВ, че имат информация по случая, но заради следствена тайна в хода на разследването няма да коментират нищо. От клуба от Разград заявиха още, че не знаят да има повдигнато обвинения срещу футболист на Лудогорец, но признаха, че е имало разпитван играч. Стивън Петков не взе участие в днешната тренировка на тима.

 

По-рано днес от пресцентъра на БФС съобщиха за задържан футболист по обвинения за черно тото и отбелязаха, че става въпрос за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г. Самоличността на арестувания обаче не бе разкрита.

 

На 31.07.2014 г. от служители на ГД “Криминална полиция” бе задържан 20-годишен бивш футболист от отбори в “А” група. Две седмици по-рано сигнал за опит за манипулиране на резултати от мачове на юношеския национален отбор до 19 г. бе подаден от Българския футболен съюз в лицето на неговия експерт по почтеността Марио Костурков до Главна дирекция “Криминална полиция”, се посочва в съобщението.

 

Разпитани са множество лица, сред които и актуални национали от юношеския национален отбор до 19 г., участвал на финалите на европейското първенство за юноши в Унгария. Тези футболисти са в същото време играчи на елитни клубове от “А” група, което наложи информираност и съдействие от техните клубове, обясниха от БФС.

 

Действията по разследване и разширяване на кръга от лица, които имат отношение към извършваната престъпна дейност, продължават. По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура –Ботевград.