Откриха телата на 62-годишна удавена в автомобил и на 23-годишно момиче

Интензивните валежи са нанесли щети по пътните артерии на територията на област Бургас. Към момента е затворен главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен. Причината е река Ропотамо, която е излязла от коритото си. В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място, съобщават от МВР.
 
Най-тежка е обстановката в района на Бургас. Там наводненията взеха две жертви - 62-годишната Недялка Русева и 21-годишната Камелия Желязкова. И двете жени са пометени от близо 2 или 3-метрова вълна, която е отнесла колите им канавка. Инцидентът се е случил в района на парк "Росенец", известен още като "Отманли". В търсенето на още хора се включи и хеликоптер с термокамери. С майката на загиналото момиче вече работят психолози. 
 
Към областта по-рано тръгнаха министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата

 
Над 320 спасителни операции извършиха пожарникарите и спасителите за последното денонощие.
 
Малко преди 3 часа тази сутрин е получена информация за усложняване на обстановката на територията на област Бургас. Според полученото съобщение има бедстващи хора в кварталите "Победа", "Акациите", "Крайморие" и рибарско селище Отманли. Спасителни екипи веднага са били изпратени на посочените адреси и са евакуирали над 20 човека. Към момента се извеждат хора от село Ново Паничарево, като няма данни да прелива местния язовир.
 
Водната стихия е затворила пътя Веселие - Росен, общини Приморско/Созопол. Повредена е пътната инфраструктурата в района на произшествията. 
 
Вълна отнесла колите на жертвите в канавкаНад 80 сигнала за наводнения са получени на територията на област Хасково. Пострадали са къщи в Димитровград, Маричлери и село Лешниково. Главен път Е80 е затворен поради преливане на реката. Към 6.50 ч. в село Бисер е извършена евакуация на населението, което е било оповестено с камбанен звън и сирени.
 
На територията на Стара Загора са наводнени селата Еленино, Арнаутито, Богомилово, Ловец, Ракитница, Кирилово, Петрово, Михайлово, Християново и Опан. Със заповед на директора на РДПБЗН – Стара Загора е въведен в действие плана на службата при извънредни ситуации и защита при бедствия.
 
Към момента спасителни екипи участват в локализирането и ликвидирането на 123 произшествия на територията на цялата страна.
 
Зрител на Нова ТВ изпрати снимки и видео на усложнената пътна обстановка в Бургаско. Вижте ги ТУК и ТУК.
 
Изпращайте ни снимки и видеа от наводненията в рубриката "Моята новина". 
 
Повече гледайте във видеата.
 

Репортер: Елена Танева