Мошениците се нуждаят от "мулета", които да прибират парите от жертвата, съобщава "Стандарт"

Телефонни измамници все по-често са засичани да предлагат работа на безработни чрез обяви в интернет, съобщава вестник "Стандарт". Мошениците се нуждаят от "мулета", които да прибират парите от жертвата. Подобни оферти са засечени от служители на полицията в Добрич, съобщава шефът на местната "Криминална полиция" Галин Савов.

 

Като любопитна подробност Савов разкри, че част от сигналите за измами в дирекцията са подадени от самите хора, цанили се на работа при мошениците, след като разбирали, че са вкарани в измамната схема.

 

"За мулета, които да пренасят парите, са подбирани безработни, които си търсят работа в сайтовете. Те попаднали на обяви за пренасяне на пратка или колет срещу заплащане. Получавали са около 100 лева при самото изпълнение на пренасяне на сумата, която е взета от жертвата", разказа Савов.

 

222-ма роми са регистрирани на един адрес в смолянския квартал Устово, съобщава "24 часа". "Никой не знае колко сме, само по избори ни броят”, подмятат хората.

 

По време на избори там секция не се разкрива. “Само ни лъжат, нито работа, нито пари”, казва млад мъж. Понеже са най-апетитното изборно място, нито една политическа сила не ги подминава.

 

Повече от печата гледайте във видеото!