Снимка на 28-годишната Силвия Зубева предизвика фурор в социалните мрежи

Българка стана една от най-популярните учителки след като само за два дни нейната снимка във Фейсбук обиколи света. 250 хиляди харесвания и хиляди коментари само за две денонощия.

Първият 15-ти септември за младата Силвия Зубева, вместо един от най-запомнящите се дни в кариерата ѝ, се превръща в истински кошмар. Нейна снимка, заедно с първокласниците е публикувана в популярен сайт за шеги.

Впечатлени от визията на младата учителка, хиляди започват да коментират: „Как искам да се върна в първи клас” и „Само татковците ще ходят на родителска среща”. Някои онлайн медии също публикуваха снимката, но с със заглавия с нескрит подтекст.

А някои от интернет потребителите дори си организират, уж спонтанна среща за мач в двора на училището, в края на учебните часове. 28-годишната учителка обаче е потресена и дори ужасена от популярността си.

„Това според мен е дискриминиране към красивите жени, които практикуват такива професии. Много години казваха, че има дефицит, че има недостиг на млади учители, сега, когато има млади колеги, пък на тях им се намират кусури”, коментира тя. Бурната ѝ популярност ѝ навлича и допълнителни неприятности. В интернет е публикуван телефонният ѝ номер.

Силвия не е единственият млад преподавател в столичното 119-то училище. Но колегите ѝ не си обясняват защо е предизвикала чак толкова голям интерес. Тя все пак се надява, че скоро огромният интерес ще утихне, а родителите на децата от нейния клас няма да се настроят негативно срещу нея.