При акцията са задържани петима души

Две лаборатории за производство на метамфетамин и оранжерия за отглеждане на канабис бяха разкрити при операция на ДАНС в София, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

 

На 25 и 26 септември в София служители на Държавна агенция „Национална сигурност” под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура проведоха специализирана операция за пресичане на незаконна дейност по производство на наркотични вещества. При акцията са разкрити две лаборатории за производство на метамфетамин и една оранжерия за отглеждане на канабис в домашни условия.

 

Иззети са 6 плика с вещество с общо тегло около 1,5 кг, реагиращо на амфетамин; кафяво вещество, реагиращо на хероин; различни количества прекурсори за производство на метамфетамин; 2 бутилки амфетамин база, както и оборудване за производство на амфетамини.

 

От оранжерията са иззети 25 бр. растения канабис тип „Холандец” с височина около 1,5 м. с общо тегло около 50 кг, суха тревиста маса с тегло около 1 кг, кварцови лампи, вентилатори, помпи за капково напояване, термометри. От тайници, намиращи се в автомобили, са иззети около 50 г вещество, реагиращо на метамфетамин.

 

За срок от 24 часа са задържани пет лица – български граждани, като на две от тях мярката е продължена до 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.