Огнян Борисов и още един служител в екоинспекцията са задържани за срок до 24 часа

Директорът на екоинспекцията в Перник Огнян Борисов е арестуван заради поискан подкуп заедно с един от служителите на РИОСВ, предаде БГНЕС.

 

От съобщение на полицията се казва, че вчера е проведена специализирана полицейска операция от служители на ГД "Криминална полиция" във връзка с водено разследване за поискан подкуп. В хода ѝ, в района на Владая, са задържани двама столичани, които се придвижвали с автомобил – 39-годишният Огнян Борисов и 31-годишният И.Ш., служител в районната инспекция.

 

Криминалистите започнали разследване след постъпил сигнал за поискан от страна на Огнян Борисов подкуп от търговска фирма. В замяна в РИОСВ трябвало да бъде прекратена административно-наказателна процедура с наложена парична санкция в особено големи размери.

 

Борисов и служителят в екоинспекцията са задържани за срок до 24 часа. По случая е пбразувано е досъдебно производство. 39-годишният Огнян Борисов бе назначен за шеф на РИОСВ-Перник едва през юли тази година. Преди това е работил в "Гранична полиция" и на летище "София".