От страх вечер хората заспиват с брадви и колове зад вратите

Напрежение и страх сковаха карловското село Розино. Жителите на ромската махала се опасяват от кървава вендета, след като вчера почина собственикът на газстанцията Георги Рогачев. Бизнесменът беше пребит от група мъже от махалата. Заради смъртта му близките заплашиха, че ще търсят отмъщение.

 

Близки на пребития до смърт Георги Рогачев и над 20 рокери тази сутрин окупирали входа към ромската махала на Розино, за да поискат справедливо наказание за побойниците на бизнесмена. Хората в махалата се изплашили. 

 

В махалата повечето твърдят, че от страх вечер заспиват с брадви и колове зад вратите. Кметът на Розино обаче твърди, че в селото няма етническо напрежение. След месец и половина в кома собственикът на газстанцията почина вчера в болница.

 

Припомняме, че на 14 септември микробус с двама мъже спира на газстанцията, за да заредят гориво. Отказват да платят. Между тях и собственикът избухва скандал, който прераснал в масово сбиване. На помощ на ромите се притекли още 70 души от махалата. 

 

Днес Районната прокуратура е прехвърлила делото на окръжните магистрати в Пловдив. То вече е за убийство по особено жесток начин. Засега са арестувани двама мъже.

 

Репортер: Благой Бекриев