Деяна умира 42 дни след раждането му, защото лекарите забравят част от плацентата в нея

Спомняте ли си Деяна? Едно 19-годишно момиче, което преди три години почина дни след раждането на сина си - след поредица лекарски грешки и размотаване по болници. Близките й вече трета година чакат правосъдие, а наказани няма. 

 

Делото за смъртта й все още е в досъдебна фаза, има шестима привлечени като обвиняеми, но така и не успява да влезе съда. Майката на Деяна се оплака от постоянна смяна на прокурорите, както и от назначената поредна медицинска експертиза, която по думите й има за цел да оневини медиците, отговорни за смъртта на Дeяна. 

 

3-годишният Майкъл не помни своята майка. Деяна умира 42 дни след раждането му. Защото лекарите в "Шейново" забравят част от плацентата в нея. И я изписват. Ден по-късно Деяна търси помощ в „Пирогов”. Специалистите там също не успяват да видят забравената плацента. В Александровска болница все пак я оперират.

 

Деяна умира на 24 октомври 2011 година. Виновни за смъртта й няма, а разследването се точи вече трета година. Като обвиняеми са привлечени общо шестима лекари. 

 

Когато Панов поема делото, решава, че двете медицински експертизи по него са недостатъчни и назначава нова. Експертизата трябва да е готова на 15 януари догодина. По същество обаче не значи, че делото ще взеле в съда. Експертизата според близките на Деяна има за цел да оневини шестимата медици. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.