Откраднат е автомобилът на Елисавета Наумова

Нагли апаши нападнаха жена в колата й, измъкнаха я от автомобила и го откраднаха. Жертвата е виден лекар и съпруга на председателя на Българския червен кръст. Извън този случай, обаче, оказва се, според данните на полицията, кражбите на коли намаляват.

 


Вторник вечерта квартал „Горна баня” в столицата - малко след 7 часа вечерта, професор Елисавета Наумова се прибира след работа у дома си. И на пръв поглед всичко си е както обикновено. За секунди обаче се разиграва ситуация почти като от учебник за престъпници.

 


„Както обичайно спрях колата тук, пред врата на двора. В момента, в който слизах, почувствах, че някой силно ме избутва от колата, между вратата и колата всъщност. И аз загубих равновесие и паднах близо до колата. Така, в първия момент не знаех какво се случва, ударих си главата. 

 

Слава Богу аз не съм била таргета, таргетът е бил колата. Мисля, че той не е имал желанието да ме нарани или нещо да ми направи”, обяснява потърпевшата проф. Елисавета Наумова.


„Чуха се писъци, викове. Синът ми почна да тича надолу. Излязох. Жена ми плачеше тук отвън, болеше я главата, някаква голяма цицина, изпокъсани дрехи”, спомня си Христо Григоров, съпруг на Елисавета и председател на БЧК.


За щастие, жената се разминава с няколко натъртвания по тялото. Стресът от случилото се, обаче, остава.


„Аз возя в колата си много често внука. Просто в един момент ми мина мисълта, ако той беше в колата, какво щеше да стане?”, пита се Христо Григоров.


След инцидента от Александровска болница, мястото където работи професор Наумова, изпратиха до медиите протестна декларация, в която осъждат нападението над лекарката. А иначе - от полицията разследват случая.


„Дано и този път не излезе с неизвестен извършител”, казва Христо Григоров.


„Знам, че не е първият за съжаление, но много се надявам да е последният случай, който се случва в нашето общество”, обясни Елисавета.


Повече по темата гледайте във видеото.