Дрогата е пренасяна на ръка през зелената граница

Нова схема за трафик на наркотици бе разбита от МВР и ДАНС. Вместо скрита в превозни средства, дрогата е пренасяна на ръка през зелената граница. Край свиленградското село Щит са открити над 112 килограма хероин, скрити в храстите на метри от браздата. Според разследващите хероинът идва от Турция и е предназначен за Западна Европа. По цени на съдебната система стойността му е 13,5 милиона лева.

 

„Лицата са си направили едно депо, от което да претоварват съответния наркотик. Схемата функционира през легална земеделска  дейност”, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

 

Покрай земеделската продукция, трафикантите товарели и пакетите с дрога. При акцията са задържани син и баща, който вече е съден за убийство. Сигналът за наркодепото е подаден от Гранична полиция, които наблюдават с камери целия район край границата. От дирекцията не пожелаха да кажат как хероинът е минал браздата, само се похвалиха, че могат да залавят и дрога.

 

Според МВР заради засиления контрол по граничните пунктове заради нелегалните имигранти, наркотрафикантите мислят нови схеми, за да прекарат пратките си към Западна Европа.

 

Репортер: Димитър Иванов